About Me

My photo

I live in earths.. dont ever ask me where I from!
I love music, movie and RunningMan, my favourite is KJK ofcourse :)

addd me if you want it~

6/19/2018

tamat.

hai!

raya tahun nie macam raya 2016. raya sangat stress! sebab aku dah putus dengan bf aku. tak sangka cepat ja ada pengganti kan, sedangkan yg aku disini berhempas pulas menaikkan taraf diri, bukan semata2 untuk aku pun, tp utk dia juga. tapi memang aku menyesal sangat sebab aku dah kehilangan orang yang aku cintai T_T .bodohnya aku sebab putus kan hubungan dengan dia dan tinggalkan dia terkebil-kebil.. tapi sekarang dia dah ada gf or mungkin juga fiancee atau wife. x tahu kalau dia dah kahwin or tak sebab dia tak cakap pun. bila aku mesej dia haritu, sebelum raya aku perasan dia dah mcm acuh x acuh, padahal aku nak berbaik dengan dia dan start all over.. and now, its all over t_t

aku sangat2 tertekan sekarang ini. aku rasa masa depan ku benar2 gelap. like terumbang ambing, orang tengok aku ketawa, bergurau dan sembang all the time tapi mereka x tahu dalam hati aku merintih! i'm hurt badly RN t_t . memang sudah terlambat utk aku kembali padanya. yalah mmg salah aku sbb aku x jujur dgn dia, aku selalu tipu dia yg aku xda fon, pdha aku tipu , dari 2016 lagi dah beli fon baru. dia setia tunggu aku. lepas tu aku menghilang lagi.. mgkn dalam sebulan begitu aku muncul balik saja mahu bertanya khabar , kau tahu, betapa excited nya dia dapat mesej dari aku? Ya Allah! kalau aku igt balik dia sgt2 baik, penyabar dan sopan pada aku.

nak tahu kenapa aku cakap aku menyesal sbb kehilangan dia? sebab aku berfikir yang aku tdk mgkn lagi bertemu dengan lelaki sebaik dia. yg x pemarah, berbudi bahasa, baik, ya Allah! dia sgt2 baik... aku tak kata dia baik 100% , tapi dia mmg sempurna bagi pd aku. dan aku rasa bersalah sebab aku selalu umpat dan kutuk dia, even dlm hati or dlm ini blog xD . sekarang, barulah aku merasa kehilangan nya. sebab perkara kehilangan ini lah aku jadi stress dan mula alami simtom depresi.

semua ini berpunca kerana low self-esteem ku!! segala nya gara2 ini... sebab aku merasa rendah diri dan rasa x layak utk dia.. dia anak orang berada, manakala aku hanya anak orang miskin t_t . aku tahu dia dapat terima aku, tapi aku x boleh lawan perasaan ini. jadi aku decided utk tinggalkan dia... bodohnya aku! tapi masa tu masih belum terlambat lagi aku utk membaikkan keadaan, tapi start bulan 4 hari tu, segalanya sudah terlambat, mungkin dia cuba utk mengubati hati yg terluka so dia decided utk tidak tunggu aku lagi t.t

tapi, aku yakin, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. kami tiada jodoh. mana mungkin Allah jodoh kan aku dengan lelaki yang baik spt dia, 5 waktu, can read Quran.. Allah, even jauh disudut hati aku mahu kan lelaki yg mampu membimbing aku sampai ke syurga t.t, sebab itu aku menyesal!

aku sedar yang aku ni bukan manusia yg baik, tergolong dikalangan kekasih Allah, tetapi aku tidak akan berputus asa, aku akan sentiasa berdoa agar Allah mengampuni aku, jujur dan tanpa berdalih.. aku mahu masuk ke syurga Mu t.t ,, Aamin ya rabb!

kini, aku belajar untuk melupai dirinya, dia dah kahwin pun.. and aku dah delete fb acc aku yang ada fren dgn dia..and im not even looking back anymore..

5/20/2018

wehh!

ok, memandangkan aku pun dah lama tak menaip dalam blog ini, harini aku nak bebel panjang2 sampai korang/aku muak nak baca sampai habis! ha ha ha

ok today is ramadhan, beb nak masuk seminggu dah ramadhan, selalunya time ramdhan lah aku suka update blog ni, mungkin kerana faktor internet dan laptop buruk , maka aku pun macam malas wehh update blog. cuma kekadang lah bila aku rasa rindu nak baca penulisan premature aku nie aku buka balik tu pun ta sampai 3 minit aku blahh lol!

tapi sekaran ini aku banyak menaip, research sebab kalau boleh, aku nak jadi freelance writer. kalau jadi freelance model tak dapat kot sebab faktor saiz badan yang besar, so jadi f.writer je lah. ho ho ho! bukan itu saja weh, aku sekarang ni pun jinak2 belajar melukis, biarlah tak sehebat sifu2 kat ig tu tapi, bolehhlaahh... hehe! isi2 masa lapang.. eh, jangan lupa taw follow aku kat wattpad, tapi i cant tell you my username lah kalau you terror sangat you cari sendiri..

keyword: kalau cerita best dan NO tipikal, aku lah tuee xD (ho ho ho)

gedik tak??! hahahaha..

cuma i jarang update lah, sebab entah, semua bergantung pada mood, sebb kalau aku menaip dalam ketiadaan mood, my cerita tak menjadi kot. dan tak best! suka tak baca cerita boring? tak khennn...! huhuhu plus lately ini aku busy dengan mencari kerja kontrak.. harap2 lah dapat.. penat woii kesana kemari.. duit beratus melayang dan tak miss juga makan kat restoran T_T, sekali duduk terbang RM50-100 ..

ok lah, kata panjang berjela, ekceli aku acahh je.. aha haha.. sampai sini dulu lah, kang next time update lagi, sebab data aku nak expirred dah , 19 minutes left doeh!

ok bai!

xoxo