About Me

My photo

I live in earths.. dont ever ask me where I from!
I love music, movie and RunningMan, my favourite is KJK ofcourse :)

addd me if you want it~

5/09/2017

Plagiat Produk orang lain

Sekarang kecoh lah kat facebook tentang produk tudung #donutscarves nie curi artwork dari kartunis dari Jepun. dahlah nama tudung tu serupa dengan #duckscarves by Vivy Yusoff tu,, eh memang hampir nak sama.



sorrylah I wont censored this part! seriously?? even packaging pun team donut nak tiru??! kesian owner donut nie, feeling2 nak jadi macam vivy tapi tak kesampaian, konon bio iG dia fashion.. kehkeheh.. fesyen apanya kalau sibuk nak curi idea orang lain then sedap2 claim semua hasil dari titik peluh sendiri. ha ha ha

serius memalukan!

yang paling memalukan kartunis tu sendiri ada komen kat IG DONUTSCAREVES beritahu untuk berhenti gunakan karya dia tanpa kebenaran. 

oh yea.. pengasas +donutscarves nie ig dia @schazareth kalau x silap... siap ada team #teamdonUT  euwwh :'D berdekah geli I gelak. Sorry I sangat2 anti dengan plagiarism! 

Kalau I nak buat 1 produk nanti, Insyaallah I akan pastikan yang I x mahu ciplak produk orang lain, kalau boleh biarlah I upah designer sendiri untuk bagi rekaan lain drpd yang lain... memang tak bestlah ciplak2 orang punya produk. So I harap owner @schazareth ni akan sedar kesilapan dia.. serius malu weyh!

No comments:

Post a Comment